kennismaking


Earthbeads by Yasmy geeft je een sieraad dat met de hand is gemaakt door mij met edelstenen, glazen kralen en hoogwaardige materialen van sterling zilver of 14 karaats goud gedekt. Ik haal inspiratie uit mijn reizen over de hele wereld. 

 

Heeft u een bepaalde sieraard in gedachten of heeft u naar aanleiding van mijn collectie een bepaalde wens? Graag denk ik met u mee, om uw wens te realiseren voor gelijke prijzen als de stukken in mijn collectie.

 

Veel plezier met het bekijken van de stukken in mijn collectie!

 

Allerbeste wensen,

Yasmy

Yasmy in Venetie
Yasmy in Venetie


De kleur rood - Vrolijk Valentijnsdag! - blog

Het Rode Plein - Moskou
Het Rode Plein - Moskou

 

De kleur rood staat voor de kleur van ons hart en is daarom nauw verwant met liefde en St. Valentijnsdag. Rood is ook de kleur van bloed en van oudsher gelinkt met opoffering, gevaar en moed. Overal ter wereld heeft de kleur rood een betekenis voor mensen. Graag deel ik enkele interessante zaken over deze kleur!

 

Wist u dat het Rode Plein in Moskou simpelweg een Mooi Plein betekent? In het Russisch komt het woord rood (Кра́сный=krasniy) voort uit dezelfde oud Slavische oorsprong als de woorden voor ‘mooi’. In China, India en vele andere Aziatische landen is het de kleur van vreugde en geluk. In de Verenigde Staten staat rood voor de Republikeinse partij en aanhangers, net zoals zij refereren aan rode en blauwe staten.

 

Mijn nieuwe serie armbanden heeft rode kralen: Agaat stenen, Howliet stenen en sponskoraal. Voor de damesarmbanden heb ik een hartvormige bedel toegevoegd. Valentijnsdag geeft ons een excuus om onze affective of liefde te laten zien aan die mensen waar wij om geven. Of het nu met een cadeau is of met rode rozen, ik wens ieder

 

Vrolijk Valentijn!

Yasmy

0 Comments

Een geweldig mooi nieuwjaar - blog

Mijn zeiltocht op de Ionische zee in 1995
Mijn zeiltocht op de Ionische zee in 1995

Ten eerste een geweldig mooi nieuwjaar toegewenst! Ik verheug me op al het moois dat komen gaat in het nieuwe jaar. Op zeldzaam mooie plekken in bijzonder gezelschap.  

 

Ik heb de nieuwe januaristukken naar Griekse eilanden vernoemd. Geinspireerd door de aardse en lichte kleuren en vanwege de eenvoudige en prachtige landschappen. Mijn derde reis naar Griekenland als student was zo'n zeldzaam moment. Zie de foto die ik toen heb genomen in een pre-digitale tijd. Ongeacht hoe je reist in Griekenland, de kristalheldere zee, de zon en de wind zijn simpelweg prachtig.

 

Veel plezier in 2017, maak er iets moois van!

 

Yasmy

0 Comments

Op ontdekking! - blog

Achteraf gezien, realiseer ik het geluk dat ik heb gehad met mijn ontdekkingsreizen in verre landen die geen duidelijke landsgrenzen hadden op de kaart. Deze nieuwe gebieden hebben een enorme invloed gehad op mijn kijk op de wereld, die zowel prachtig als gevaarlijk kan zijn. Hoewel ik als geen ander ook volop geniet van stedentrips en goed geplande gezinsvakanties,  heb ik mijn eigen bucketlist van nog te ontdekken gebieden met onder meer Alaska, Patagonia en Japan.

 

Lederen armbanden zijn mijn nieuwe, creatieve ontdekking, de materialen zien er natuurlijk uit, zijn zeer sterk en duurzaam en voelen geweldig aan. Het juiste slot vinden is een uitdaging in zichzelf,  zo vind ik RVS robuuster en mechanisch soepeler dan bijvoorbeeld echt zilver. Alleen hoge kwaliteitsleer dat comfortabel zit met de beste en mooiste kleuren hebben mijn test doorstaan.

 

Veel plezier met het ontdekken van jouw favoriet!

 

Yasmy

0 Comments

Kerstmis & Speciale Momenten - blog

Wat betekent kerst voor jou? In het algemeen komen mensen samen om momenten met elkaar te delen. Mijn kerstherinneringen zijn gecreeerd in Florida. Hoewel dit onwaarschijnlijk overkomt vanwege de tropische mix met kerst, is het niet heel verschillend: we creeren magische momenten met die mensen die ons dierbaar zijn. 

 

Mijn kerstcollectie is gemaakt met de gedachte dat we speciale momenten met elkaar willen delen: unieke sieraden, met liefde gemaakt. Ik heb de prachtigste edelstenen geselecteerd hiervoor. In tegenstelling tot diamanten is geen algemeen geaccepteerde classificatie voor edelstenen. Ik heb geleerd dat edelstenen - ook halfedelstenen genoemd worden beoordeeld op de zeldzaamheid van hun kenmerken. Dat zegt dus niets over de duurzaamheid, schoonheid of dat ze tegemoet komen aan jouw behoeften, teint of persoonlijkheid. Kortom, als je een edelsteen kiest, kijk dan naar die stenen die het beste bij jou passen! 

 

Veel plezier met de kerstshopping!

Yasmy

0 Comments

Geinspireerd door de Karakorum highway

Karakorum Highway - Pakistan
Karakorum Highway - Pakistan

Waar haal ik mijn inspiratie vandaan? Waarom combineer ik bepaalde materialen en kleuren? Er zijn plekken die bij mij zijn gebleven over de jaren heen en zijn wellicht onbewust mijn inspiratiebronnen. Na mijn afstuderen heb ik een zeer avontuurlijke en indrukwekkende reis ondernomen langs de Karakorum highway in noord Pakistan. In een tijd toen het nog redelijk veilig was, alhoewel we wel politie escort nodig hadden op sommige routes. 

Hoe dan ook, ik deel graag bovenstaande foto die vlak de kleine plaats Gilgit is genomen, een zeer gerieflijke plek met prachtige landschappen en met de meeste genereuze en gastvrije mensen die ik ooit heb ontmoet. Ik zal niet preterenderen dat dit landschap in mijn heren armbandenset terug is te vinden, maar de foto deelt zeker met de armbanden het bevrijdend gevoel van buiten de gebaande paden je begeven in de ongerepte natuur.

0 Comments